Ekonomi

Johnson Controls kazançları tahminleri aştı ancak satışlar hayal kırıklığı yarattı

CORK, İrlanda – Johnson Controls International plc (NYSE:JCI), hafif bir kazanç artışı ancak hayal kırıklığı yaratan satış rakamları ile karışık bir mali ikinci çeyrek bildirdi.

Şirket, çeyrek için 0,78 $’lık düzeltilmiş bir EPS yayınladı ve 0,75 $’lık analist konsensüsünü mütevazı bir şekilde aştı. Bununla birlikte, gelir 6,7 milyar dolarda sabit kalarak beklenen 6,71 milyar doların biraz altında kaldı ve bir önceki yılın aynı çeyreğine göre bir değişiklik göstermedi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO George Oliver şirketin başarılarını vurgulayarak şunları söyledi: “Hızlanan satış büyümesi ve marj genişlemesinin altını çizerek başarılı bir çeyrek daha geçirdik.”

Sabit satışlara rağmen, Johnson Controls yıllık bazda %1’lik organik büyüme ve %12’lik organik sipariş artışı kaydetti. Şirket ayrıca, gelecekteki gelirler için sağlam bir temel sağlayan, organik olarak %10 büyüyerek 12,6 milyar dolara ulaşan güçlü bir Bina Çözümleri birikimi bildirdi.

Johnson Controls, 2024 mali yılının üçüncü çeyreği için organik gelirin yıllık bazda düşük tek haneli bir oranda artmasını bekliyor ve 1,05 ila 1,10 dolar aralığında düzeltilmiş bir EPS öngörüyor. Bu tahmin, analistlerin 1,12$’lık konsensüsünün altında kalarak hisse senedinin açıklamadan sonra %1,6’lık düşüşüne katkıda bulunmuş olabilir.

Şirketin tüm yıla ilişkin beklentileri değişmeyerek, orta tek haneli rakamlarda organik gelir artışı ve 3,60 ila 3,75 dolar arasında düzeltilmiş EPS tahmini ile konsensüs tahmininin alt ucuyla uyumlu.

Hisse senedinin hareketi, mütevazı piyasa tepkisinin arkasındaki ana etken gibi görünen yumuşak satış performansına yönelik yatırımcı tepkisini yansıtıyor. Hafif gerilemeye rağmen, şirket yönetimi mali yılın geri kalanı için stratejik yönüne ve finansal görünümüne güvenmeye devam ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

nurhak-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu