Yaşam

Sebzeli kaşık dökmenin tanımı, nasıl yapılır?

sebzeli kaşık Görüntüsü pankeki andırsa da eski zamanlarda annelerimizin yaptığı klasik bir kahvaltı tarifidir. Adını tavaya kaşıkla dökmekten alan kaşıkla dökme tanımı sade, sebzeli, peynirli ya da isteğe bağlı olarak farklı malzemelerle rahatlıkla yapılabilir.

sebzeli kaşık kahvaltıların alternatif tatlandırılmasının hafif bir tanımıdır. İmalatı da oldukça kolay ve pratiktir. Sebze sevmeyen çocukların da afiyetle yiyebileceği bir kahvaltılık atıştırmalıktır. Besleyici ve tok tutma özelliği sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar.

sebzeli kaşık Tarifi yapmak için öncelikle yumurta, yoğurt ve sıvı yağ birlikte çırpılır. Daha sonra peynir, sebze ve baharatlar damak tadınıza göre eklenir. Daha sonra kontrollü bir şekilde kabartma tozu ve un eklenerek hamur karışımı hazırlanır. Kızgın yapışmaz tavaya kaşıkla dökülür ve iki tarafı da pişirilir.

İşte kahvaltı sofralarınıza baharı getirecek sebzeli kaşık dökümü tarifi…

SEBZELİ KAŞIK KURUTMA TARİFİ

Sebze kaşığı dökülmesinin tanımı için malzemeler;

  • 2 yumurta,
  • 1,5 su bardağı (210 gram) un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı (245 gram) yoğurt,
  • Yarım çay bardağı (46 gram) sıvı yağ,
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir,
  • Dereotu,
  • Maydanoz,
  • taze soğan,
  • Karabiber,
  • acı biber,
  • Tuz

Sebze ile kaşık dökme tanımı nasıl yapılır?



Aşama 1

sebzeli kaşıkTanımı yapmak için 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağı geniş bir karıştırma kabına alıp çırpın.

Adım 2

İyice çırpılan karışıma bir kase ufalanmış beyaz peynir, bir tutam dereotu, maydanoz ve taze soğan eklenir. Tekrar iyice karıştırın. Ve damak tadınıza göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.

Aşama 3

Hazırladığınız karışıma bir paket kabartma tozu ve 1,5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Yavaşça karıştırın ve harcınız hazır.

Adım 4

Yapışmaz tavayı ocağa alın ve orta ateşte ısıtın. Tavayı bir fırça ile yağlayın ve kızdığında hazırladığınız harçtan birer kaşık içine dökün. Tüm hamurları bu şekilde önlü arkalı pişirin. Tavayı her yeni hamurla tekrar yağlayın.

Adım 5

pişmiş sebzeli kaşıkHamurunuzu servis tabağına alın.

Afiyet olsun!

atabeyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu