Epstein Vakası’ndan birkaç yıl önce Netflix’te yayınlanan belgesel sayesinde haberdar oldum. İzlerken tüylerim diken diken oldu, diye düşündüm kendi kendime. ‘Bu sorun aslında daha fazla gürültü yapmalı.’ , ‘Daha çok bilinmeli.’ dediğimi hatırlıyorum.
Ve öyleydi. Nasıl? Tabii magazin isimlerinin de katılımıyla. Yani diyeceğim şu ki, davada zaten yabancı siyasetçilerin, kraliyet ailesi mensuplarının ve iş adamlarının isimleri geçiyordu ama mesele bizim ülkemizde ve Ancak ‘Epstein Adası’nı ziyaret eden ünlülerin’ listesi ortaya çıkıp açıklandığında tüm dünyada yankı buldu. Şaşırdık mı? HAYIR.
İnsanlar en sevdikleri aktörlerin, yazarların, sunucuların, müzisyenlerin ve hatta bilim adamlarının bu listede yer almasına şaşırıyor ve endişeleniyor. Bu yüzden dava bu kadar sıcak. Bu arada adayı ziyaret etmiş olması elbette o kişinin kusurlu olduğu anlamına gelmiyor, yargılama sürüyor.
Bu arada bilinen listenin açıklanmasıyla herkes ‘Acaba adayı ziyaret edenler arasında TÜRK var mı?’ Sorusunu sormaya başladılar. Cevap Evet. Gittiği söylenen bir Türk var. Adı Banu Küçükköylü. Ama ne yazık ki neredeyse tüm haberlerde Banu’nun yanlış fotoğrafını gördük.
Hızlı bir ‘arama motoru’ kullanılarak ortadan kaldırılabilecek bir durumdu ama bir türlü olmadı ve Banu Sağnak ‘nin fotoğrafları kullanıldı. Şirinlik yarışmalarını izleyerek büyüyen bir kuşaktan geldiğim için görür görmez tanıdım ve X’li meslektaşlarımı uyarmaya çalıştım. Daha sonra Banu Hanım bana ulaştı. Doğal olarak biraz kırgın ama cevaplarından da anlaşılacağı üzere oldukça naif bir ruha sahip. “Günün sonunda bu hayatta daima iyilik kazanacak” diyenlerden…
-Öncelikle geçmiş olsun. Fotoğrafınız yanlışlıkla çok hoş olmayan bir haberde kullanıldı. X’i bahis konusunda uyardım, sanırım geç kaldım.
Teşekkür ederim . Evet, fotoğrafım birçok muhabir tarafından yanlışlıkla tüm dünyanın dikkatini çeken çok hassas bir haberde kullanıldı.
-Nasıl farkına vardın?
Haberi ilk olarak bir haftadır atölyemde fotoğraf çalışmalarımla ilgili olarak yakın bir arkadaşımın beni aramasıyla öğrendim. Epstein dosyasıyla ilgili haberde Hollywood ünlüleri (Holwoodfaces) hakkında haber yapan Instagram hesabı Banu Küçükköylü ismiyle kullanıldı. İlk başta bunun tek hesap üzerinden yapılmış bir hata olduğunu düşündüm ve sahibine yazıp, kullandığı fotoğrafın, konuda adı geçen Banu Küçükköylü’ye ait olmadığını, bana ait olduğunu bildirdim. Ancak aramalar gün boyu devam etti. Kız kardeşim fotoğrafımı bir internet haber kanalında (Ellipse) gördü ve ardından üniversite arkadaşım beni aradı, kendisi de gazeteci. O; Nevşin Mengü’nün YouTube kanalındaki haberlerde fotoğrafımı gördü ve bu yüzden geçmiş olsun demek için beni aradı. Bunlar elbette sadece ilk gün öğrendiğim yayınlar.
-Şaşırmış olmalısın…
Neresinden bakarsanız bakın ben bu durumdayım. “BEN KİMSEYİM” . Ben sadece bu hassas haberde yanlışlıkla fotoğrafı kullanılan bir insanım. Ancak araştırmacı ve basiretli bir gazeteci olarak konuya odaklanırsanız haberlerin her türlü eksik ve yanlış bilgiye dayanılarak etik olmayan bir şekilde hazırlanıp servis edildiğini görürsünüz. insanlar ÖNEMLİ Olmaya çalışırken DEĞERLİ Olmayı unutuyorlar! Sosyal medyada dikkat çekme ve takipçi kazanma korkusu tüm değer yargılarının önüne geçiyor!
-Sizi arayıp teyit etmek isteyenler olmuş olabilir.
Öncelikle gazetecilerin, özellikle de deneyimli muhabir olarak tanıdığımız gazetecilerin bu kadar büyük bir hata yapamayacağını, benimle iletişime geçerek çığ gibi büyüyen bu büyük hatayı bir an önce düzeltmek istediklerini düşündüm. Ancak bu konuda hata yapan hiçbir kanaldan çağrı almazken avukatım aracılığıyla ulaşıp haberin durdurulmasını ve yalanlanmasını istedim ancak çok şaşırtıcı tepkiler ve yanıtlarla karşılaştım!
-Bir kez daha altını çizmek gerekirse: EPSTEIN davasıyla akrabalığınız var mı?
Elbette Epstein davasıyla hiçbir ilgim yok! Herkes gibi ben de EPSTEİN olayını basından öğrendim ve belgeseli Netflix’te dehşet ve üzüntüyle izledim.
-Hukuksal süreç başlatacak mısınız?
Eşim avukat olduğu için başıma gelen bu haksız durumu ortadan kaldırmak için doğal olarak önlem aldık ve bazı haberlerin yayınının engellenmesi yönünde mahkeme kararları çıkardık ve uyguladık. Bu saçma haber devam ederse doğal olarak ek tedbirler alacağız.
-Güzellik yarışmalarıyla ilgili bana gönderdiğiniz bir cümle var. Sanırım seni en çok üzen şey bu oldu?
Bunlara güzellik yarışması demek doğru olmaz… Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş, dinamik ve yeni kimliğini daha da güçlendirmek amacıyla ilk Türk Güzellik Yarışması 1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün desteğiyle düzenlendi. . 1991 yılında 63 yıl aradan sonra ilk kez özel televizyonda yayınlanmaya başlamıştır. 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım ve Reklamcılık birinci sınıf öğrencisiyken arkadaşlarımın teşvikiyle Resmi Türkiye Zevk Yarışması’na katıldım ve 3. oldum. Aynı yıl Yunanistan’da düzenlenen Avrupa Hoşluk Yarışması’nda ülkemizi temsil ettim ve 3. Avrupa Hoşluk Yarışması’nı büyük bir gururla ülkemize kazandırdım. “Güzellik Kraliçesi Olmak Bir Meslek Değil, Bir Görevdir!” Ve milletim adına bu görevi üstlenmekten her zaman gurur duydum! Şunun altını çizmek isterim!
-Yarışmadan sonra bir süre bölümümüzde yer aldınız. Sanırım seni en son “ünlü çiftliğinde” gördük…
Kariyerim 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde okurken başladı. O dönemde neredeyse fakültenin birinci sınıf grafik tasarımcıları ve reklamcıları olduğumuz için birçok öğrenci arkadaşım medyada çeşitli şirketlerde ve reklam ajanslarında çalışıyordu. Cen Ajans Grey’de yarı zamanlı çalışmaya başladım, daha sonra sevgili Gülgün Feyman ve Nazım Oktar’ın eğitmenliğinde Star TV’de sunucu olarak çalıştım. Stüdyoyu birçok deneyimli sunucu ve muhabirle paylaşmanın gururunu yaşadım. Reklam sektöründe, Türkiye’nin 1992 yılında yazılı basın ve reklamcılıktan internete, oradan da sosyal medyaya geçişine tanık oldum! İlk dönemimde gazetelerde büyük denetimler ve sütun sütun düzeltmeler yapıldı! İnternet ve dolayısıyla Google hayatımıza girmemişti. Araştırmalarımızı arşivlerden, kütüphanelerden yapıyor ya da doğumu gerçekleştiren usta duayenlerimize danışıyorduk. Dolayısıyla Google’da listelenmese de 32 yılı kapsayan mesleki hayatımın CV’si oldukça uzun! Star TV’de yayınlanan “Genç Yıldız Galaksi” güncel sanat programı; Atv-TGRT hava durumu spikeri, Atv Pembe çerçeve sanatı güncel program sunucusu; ATV “Lim Gibi” programının muhabiri ve sunucusu, ATV “Ünlüler Çiftliği” program sunucusu, Cine5 “Kadın Ne İster” programının yapımcısı ve sunucusu… Medya dalında yer aldığım programlardan bazıları. Cen Ajans Gray’de başlayan reklamcılık kariyerim Marka tarafında Select Ajans ve çeşitli firmalarda devam etti.
-Bugünlerde neler yapıyorsun?
Aslında 4 yıllık pandemi dönemine rağmen çok heyecanlı ve verimli bir dönemden geçiyorum! Çocukluğumda başlayıp üniversitede pekiştirdiğim fotoğraf tutkum, pandemi dönemiyle birlikte 5 yıl aradan sonra ilk kişisel duruşuma dönüştü. Sanat kendinizi ifade etmenin ve tanımlamanın en saf yoludur. Yağlı boya tablolarımda aktardığım ideolojiyi ve duyguları insanlara aktarmam için farklı bir yol yarattı benim için. 11 yıllık partnerim ve eşimle sağlıklı ve değerli bir hayat yaşıyormuşuz gibi hissediyoruz… Hayatta bundan daha gerçek, daha pahalı bir şey var mı? Kötülüğü bile uygun güce ve güzelliğe dönüştürmenin zamanı geldi; Bir süredir yaptığım her şeyin yetkinlik yani sosyal sorumluluk içermesine dikkat ediyorum. Geçtiğimiz dönemde değerli ortaklarla birlikte bu anlamda birçok başarılı projeye imza attım, bundan sonra düzenlediğim her standta, katıldığım her aktivitede sosyal sorumluluk unsuruna yer vermeye çalışacağım. Amacım ve misyonum Kendimden tek beklentim bundan sonra yapacağım her işte ülkeye ve millete faydalı olduğumu hissetmek ve bunun için çok çalışmaktır. Çünkü Hayat da Sanat da güzellikle daha güzel!
instagram
Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamen yazarların orijinal niyetleridir ve Onedio’nun yayın politikalarını yansıtmayabilir. ©Onedio
adapazari-ajans.com.tr